Canderel sokerin sijasta

Liika on liikaa, varsinkin sokerissa

Runsas sokerinkäyttö ei kuulu terveelliseen ruokavalioon. Se on selvää. Moni ihminen on kuitenkin valmis ottamaan vastaan sokerin tiedetyt haitat, saadakseen hiukan herkutella. Lihominen, ihon vanhentuminen, verensokerin ja energiatasojen heittelehtiminen tai jopa vakavammat terveydelliset ongelmat, ovat tunnettuja sokerihiiren ongelmia. Sokerista, kuten mistään muustakaan ruoka-aineesta, ei kannata kuitenkaan tehdä vihollista, vaikka sen vaarat on hyvä tiedostaa. Jos haluat parantaa terveyttäsi ilman sen suurempaa diettiä, on sokerin tarkastelu omassa ruokavaliossa loistava tapa aloittaa.

Sokerin vähentäminen on iso askel terveydelle. Sokeria vähentämällä suojaat aivojasi, ehkäiset ryppyjä ihollasi ja näytät nuorekkaammalta, laihdut, sillä et saa enää ylimääräisiä kaloreita sokerista, ja opit kuuntelemaan kehoasi paremmin. Vähennät myös riskiä moniin sairauksiin. Siinä missä sokerin tuottama tyhjä energia väsyttää sinut kesken päivän, voit kunnolla syömällä nostaa jaksamistasojasi huomattavasti. Tämän kaiken voit tehdä myös tinkimättä elämän pienistä iloista!

 

Canderel salasokeri

Salasokerit kuriin liikaa pingottamatta

Sokerin terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Sokeri ei tule pelkästään herkkujen muodossa, vaan se voi hiipiä ruokavalioon myös salaa. Mistä sitten etsiä tätä piilossa lymyävää sokeria? Salasokeria on mm. valmisruuissa ja kastikkeissa, tai vaikka maitotuotteista, kuten jogurtissa. Myös mehut ja limpparit ovat sokeripommeja, jotka eivät tyydytä janoa, vaan pitkässä juoksussa pikemminkin lisäävät sitä. Täysmehuissa puolestaan hedelmän oma luontainen sokeripitoisuus on samaa luokkaa kuin tavallisten mehujen, vaikka niihin ei olisikaan lisätty sokeria.

Suomessa on maailman puhtain vesi, joten nauti janoosi mieluummin vettä. Tästä päätöksestä kiittävät myös hampaat. Toinen hyvä kikka päivittäisen sokeriannoksen vähentämiseen on lisätä kahvin tai teen joukkoon tippa Canderelin makeutusainetta, eikä sokeripalaa. Sillä tahdilla, kun tavallinen suomalainen juo kahvia, hän saa vikkelästi myös päivän sokeriannoksensa täyteen. Pienetkin muutokset arjessa voivat pitkällä aikavälillä olla isoja asioita terveydelle.

Vaikka sokerin käyttöä kannattaakin säännöstellä ruokavaliossa, ei se tarkoita sitä, että herkuttelut makeilla on lopetettava kokonaan. Perinteisen (valkoisen) sokerin voi karsia ruokavaliostaan pikkuhiljaa ja pyrkiä mieluummin korvaamaan sokeria siellä, missä se on mahdollista. Stevia ja hunaja ovat luonnon omat makeuttajat, joilla voi korvata helposti sokeria useissa erilaisissa tilanteissa. Canderelin tuotteista saat myös helpotusta makeannälän kolkutteluun. Kaikki Canderelin tuotteet sopivat myös diabeetikoille.

 

Canderel arjen valinnat, syö omena munkin sijasta

Pienin askelin muutokseen

Sokerin liikakulutuksen uskotaan olevan pääsyy kakkostyypin diabeteksen räjähdysmäiseen kasvuun, sydäntauteihin ja ylipainoon (Askel terveyteen.com). Diabetesliiton mukaan diabeetikoiden, samoin kuin muun väestön, tulisi käyttää sokeria ja muita energiapitoisia makeutusaineita maltillisesti eli korkeintaan 50 grammaa päivässä. Jos pienehkö määrä sokeria ei riitä, lisämakeudeksi voi käyttää energiattomia makeutusaineita. Diabetesliiton sivuilta löydät myös Maailman terveysjärjestön WHO:n sokerisuositukset.

Keventäjien sivustolla annetaan hyviä vinkkejä sokerin vähentämiseen ruokavaliosta. Jo pienillä muutoksilla elämässä voi pienentää esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen riskiä huomattavasti. Muista kuitenkin, että pienet ja pysyvät muutokset syntyvät parhaiten silloin, kun et vaadi itseltäsi mahdottomia. Aloita pienin askelin, vähitellen, ja innostu tuloksista. Nauti elämästä aivan kuten ennenkin, mutta liika on liikaa. Jokaisella on lupa nauttia ja Canderelin tuotteiden avulla voit pitää nautinnon mukana myös arjessa!

Tutustu lisää Canderelin tuotteisiin nettisivuillamme.

Lue lisää:
Diabetesliiton makeuttamisohjeet
Valkoinen sokeri edistää syöpää
Sokerin käytön lopettamisen yllättävät seuraukset
Onko sinulla riski tyypin 2 diabetekseen? Tee riskitesti Diabetesliiton sivuilla
Keventäjät