Canderel Green juustokakku ja vadelmakastike

Juustokakku vadelmakastikkeella

Annosmäärä: 8

AINEKSET

Kakkupohja:
100 g Piparkakkuja
100 g Marie-keksejä
50 g vähärasvaista voita
0,2 dl vettä

Täyte:
8 rkl Canderel makeutusjauhetta
300 g (vähärasvaista) Philadelphia tuorejuustoa
0,6 dl kevytkermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl maissitärkkelystä
4 kananmunan keltuainen
5 kananmunan valkuainen
1 sitruuna
1 lime

Kastike:
200 g pakastettuja vadelmia
1 rkl Canderel makeutusjauhetta (Red tai Green)
0,5 dl vettä

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Kakkupohja: Murskaa keksit ja sekoita ne keskenään. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa pieniksi murusiksi. Yhdistä keksimurut, vesi ja voisula. Kaada seos kakkuvuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi esimerkiksi juomalasin pohjaa apuna käyttäen. Laita kakkupohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita keskenään valkuaiset, kerma, Canderel jauhe, maissitärkkelys ja tuorejuustot. Pese sitruuna ja lime. Raasta kuoret ja lisää seokseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovaisesti seokseen. Ota kakkupohja pois jääkaapista. Täytä kakku. Paista 160 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä puoli tuntia.

Kastike: Kiehauta vesi ja Canderel jauhe ja kaada ne sitten tehosekoittimeen jäisien vadelmien päälle. Sekoita paksuksi, pehmeäksi kastikkeeksi. Tarjoile juustokakku viipaleina herkullisen vadelmakastikkeen kera.

Mestarikokin vinkki: Juustokakku maistuu myös mango- tai aprikoosikastikkeen kanssa!

Klassikon kevyt come-back!