Vadelma-inkivääri-clafoutis
Ikivihreä maalaisjälkiruoka Pohjois-Ranskasta!
8 kpl
AINEKSET
5 rkl Canderelia
1,5 dl jauhoja
30 g kuorittuja manteleita
4 kananmunaa
1,2 dl kevytmaitoa
1,2 dl kevytkermaa
250 g vadelmia ja mustikoita
20 g tuoretta inkivääriä
VALMISTUSOHJE
Laita uuni lämpenemään 180c. Pilko kuorittu inkivääri pieneksi. Sekoita mantelit, jauhot ja Canderel kulhossa. Kaiva seoksen keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita varovasti. Lisää maito, kerma ja inkivääri ja sekoita hyvin.
Voitele ja jauhota uuninkestävä vuoka. Laita pohjalle vadelmat ja päälle taikina. Paista 30-35 minuuttia 180 asteessa. Jäähdytä clafoutis ennen tarjoilua.
Mestarikokin vinkit: Kokeile kypsyyttä veitsellä pistämällä. Clafoutis on kypsä, kun veitseen ei tartu taikinaa.
Vinkki: Alkuperäinen clafoutis valmistetaan kirsikoista. Vadelma-clafoutikseen sopii myös mustikat.