anderel_ilmansokeria_mustikkapiirakka

Nopea mustikkapiirakka

6 kpl

AINEKSET

1 prk Bulgarian jogurttia
2 dl Canderel-jauhetta
1 kananmuna
1,5 dl sulatettua margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
4 dl mustikoita
1/2 dl Canderel-jauhetta
(2 tl perunajauhoa pakastemustikoihin)

Vaniljakastike:

250 g maitorahkaa
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl Canderelia
2 tl vaniljasokeria

VALMISTUS:

Sekoita jogurtti, Canderel-jauhe, kananmuna ja sulatettu margariini keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jogurttiseokseen. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 28 cm). Lisää mustikat piirakan päälle. Ripottele Canderel-jauhe ja perunajauho mustikoiden päälle. Paista uunin alaosassa 175 c noin 30 – 40 minuuttia.

Vaniljakastike: Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa mustikkapiirakan kera.

Tarjoa kahvin kera tai jälkiruokana.