Canderel_taatelijaadyke_karpalokastike_ilman_sokeria

Taatelijäädyke karpalokastikkeen kera

AINEKSET

Jäädyke:
2 dl kermaa
4 dl rahkaa
250 g taatelia (1 paketti)
6 rkl konjakkia
2 rkl vettä
4 liivatelehteä
1 dl Canderel-jauhetta

Hakkaa taateli pieneksi veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivakkoja kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita rahka, Canderel, konjakki, taateli ja liivateseos sekä kermavaahto keskenään ja kaada jäädykevuokaan. Anna jäätyä yön yli. Ota sulamaan jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoilua. Ennen tarjoilua upota vuoka kuumaan veteen hetkeksi ja kumoa jäädyke sitten tarjoilulautaselle.

Karpalokastike:
2 dl karpaloita
6 rkl karpalo- ja puolukkalikööriä
5 dl vettä
1 dl Canderel-jauhetta
2-3 maissitärkkelystä

Valmista kastike juuri ennen tarjoilua, jotta voit tarjota sen lämpimänä kylmän jäädykkeen kera. Keitä karpaloita muutama minuutti vedessä ja purista ne sitten tarkasti siivilän läpi. Kaada karpalomehu uudelleen kattilaan, lisää vesitilkkaan liuotettu tärkkelys ja keitä sekoittaen muumata minuutti. Ota kattila liedeltä ja mausta kuuma kastike lopuksi liköörillä ja Canderelilla.