Canderel_ilman sokeria Homemade chocolate brownies with nuts on a metal, grunge background

Canderel-suklaa-brownie

Canderelin nettisivuilla kesällä pidetyn reseptikilpailun voitti Mirva, joka ihastutti suklaa-canderel-browniellaan. Mirvan ja herkullinen brownie ansaitsivat voitostaan palkinnoksi upean KitchenAid tehosekoittimen. Kannattaa pysyä kuulolla syksyn aikana, jolloin arvontaan tulee saman KitchenAid sarjan sauvasekoitin.

”Canderel-makeutusjauhetta tulee käytettyä varsin monenlaisessa, mutta ehdoton suosikkini on suklaa-brownie Canderelilla makeutettuna. Suklaasta tulee toki kaloreita, mutta Canderelin käyttö sokerin sijaan vähentää energiamäärää huomattavasti,” Mirva kertoo.

”Terveellisyyden voi vielä optimoida käyttämällä mahdollisimman tummaa suklaata – oma suklaahampaani kestää jopa 99% kaakaoprosentin suklaalla valmistetun brownien. ”

Canderelilla makeutettu suklaa-brownie:

100 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 50–99 % oman maun mukaan)
150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3 dl Canderel-makeutusjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
125 g pähkinöitä rouhittuna (oman maun mukaan, voi jättää myös pois)

Valmistusohje:

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Sekoita sitten keskenään jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Riko munat uuteen kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaan Canderel-makeutusjauhe ja vanilja. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaa-seos munaseokseen ja sekoita hyvin. Kääntele jauhoseos ja pähkinät sekaan. Kaada seos leivinjauheella vuorattuun uunivuokaan (itse käytin n. 18cm x 15cm x 5cm -kokoista, mutta koolla ei ole niin väliä, huomaa kuitenkin että paistoaika muuttuu paksuuden mukaan). Paista 175 asteessa noin 20–25 minuuttia.

Pääset lukemaan lisää herkullisia reseptejämme täältä. Canderel-tuotteet löydät täältä.

Lue myös:

Hyvän olon reseptiin sisältyvät myös herkkuhetket
Canderel – Yhtä hyvää kuin sokeri, ei turhia kaloreita
Liika on liikaa, varsinkin sokerissa
Painonhallinta ei ole kirosana